Procesul istoric al lui Trump incepe astazi la New York

Donald Trump va pune luni piciorul într-un tribunal din New York și va deveni primul fost președinte american care va fi judecat într-un proces penal, relatează BBC. El este acuzat că și-a falsificat registrele de afaceri pentru a cumpăra tăcerea lui Stormy Daniels, o vedetă de filme pentru adulți, cu puțin timp înainte de alegerile din 2016.
Procesul istoric al lui Trump va avea loc pe fundalul campaniei sale prezidențiale și ar putea, în cele din urmă, să îl transforme pe prezumtivul candidat republican într-un condamnat cu câteva luni înainte ca alegătorii să se îndrepte spre urnele de vot. „Este fără precedent”, a declarat Alex Keyssar, profesor de istorie și politici publice la Școala Kennedy a Universității Harvard. „Nu a mai existat nimic nici pe departe comparabil”.

Procesul, care va începe luni cu selecția juraților, este de așteptat să dureze între șase și opt săptămâni și se va axa pe o rambursare făcută de Trump fostului său agent de impresariat Michael Cohen.

Acest caz penal este doar unul dintre cele patru cu care se confruntă Donald Trump anul acesta. Dar ar putea fi singurul proces care va avea loc înainte de revanșa sa electorală din 2024 cu președintele Joe Biden.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *