Procesiunea Drumului Crucii la Mănăstirea Hadâmbu

Drumul crucii

Pelerinii au participat astazi la procesiunea Drumul Crucii de la Manastirea Hadambu. Aceasta a inceput dupa amiaza si a fost precedata de slujba Deniei celor 12 Evanghelii din Sfanta si Marea Joi. Slujba pelerinajului a inceput la Poarta „Bucuria Crucii” şi a cuprins citirea a 14 evanghelii, urmate de ectenii, dupa cum a mentionat arhimandritul Nicodim Gheorghita, staretul asezarii monahale din Dealul Mare, ocrotita de Maica Domnului.

„Drumul Crucii” este calea urmata de Mântuitorul Iisus Hristos, care a purtat Crucea pe umeri, de la Pretoriu pana pe Golgota, locul unde a fost rastignit. Troitele de pe Drumul Crucii de la Manastirea Hadambu au fost inaltate de catre fiii duhovnicesti ai parintelui staret Nicodim Gheorghita, pentru a lauda Patimile Domnului si pentru a oferi prilejul celor care nu pot ajunge la Ierusalim sa participe la procesiune.

În fiecare an, de Înaltarea Sfintei Cruci, pe 14 septembrie, mii de pelerini participa la Procesiunea „Drumul Crucii” de la Manastirea Hadambu, in prezenta ierarhilor, preotilor si diaconilor.