Procentul de vaccinare la Iași este puțin peste 20%

vaccin_4-968x460

Valul patru al pandemiei este tot mai aproape susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași. Tendința de vaccinare la nivelul județului este extrem de redusă, iar îngrijorător este că mare parte a lucrătorilor din Horeca și personalul medical au refuzat imunizarea. 

Rata de vaccinare este extrem de scăzută, iar autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei prevăd o creștere a numărului de cazuri noi în perioada următoare dacă dorința de vaccinare rămâne la fel. Până  acum s-au imunizat complet peste 175 mii de persoane, dintre care peste 7000 sunt cu vaccinul Johnson&Johnson. 

Vasile Cepoi – director DSP Iași: „Ponderea persoanelor vaccinate din totalul persoanelor care ar trebui vaccinate este de aproximativ 20%, ceea ce ne îngrijorează având în vedere al 4-lea val preconizat de cercetători se pare că vine. Avem deja exemple: Portugalia, Anglia, Rusia, Japonia unde incidența infectării a început să crească”.

Atât lucrătorii din domeniul Horeca, dar și angajați din cadrul sistemului medical au refuzat să se imunizeze cu vaccinul anti-COVID

Vasile Cepoi – director DSP Iași: „Dacă cei care servesc nu sunt vaccinați, prin urmare, nu poți să spui ca acolo este o populație vaccinată și atunci nu pot să beneficieze de această relaxare de la nivelul guvernului. Ne îngrijorează, de asemenea, și faptul că în rândul personalului medical ponderea este redusă, în jur de 60%, ceea ce iarăși este îngrijorător”.

Măsurile de protecție sunt în continuare recomandate, atât purtarea măștii de protecție, cât și respectarea distanțării fizice.