Procentul de majorare al pensiilor depinde de posibilitățile bugetare și nu trebuie să depășească 11%, anunță Nicolae Ciucă

nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că procentul de majorare al pensiilor trebuie să se încadreze în posbilitățile bugetare și nu trebuie să depășească 11%, deoarece orice depășire „impactează” pe deficitul la bugetul de pensii.

Ciucă a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă de la finalul vizitei pe Platforma Industrială Dacia Mioveni, în județul Argeș, dacă s-a stabilit un procent clar privind creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

„Vom face în aşa fel să avem cât mai curând proiectul de buget pe anul viitor pe masa Guvernului. Este un proces diferit, pentru că este pentru prima dată când realizăm astfel în ţara noastră bugetul şi, în felul acesta, şi bugetarea pe programe şi de aceea am temporizat un pic, am încetinit ritmul de realizare a proiectului de buget pentru anul viitor. Fiecare dintre ministere lucrează să-şi alinieze toate procesele interne, astfel încât să putem să realizăm această bugetare pe programe. În ceea priveşte procentul, am să continui să afirm că el trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare, dar undeva nu mai mult de 11%, pentru că orice procent dincolo de 11% impactează pe deficitul la bugetul la pensii”, a declarat premierul.