Procedura pentru semnarea contractelor pentru loturile 2 și 3 ale Autostrăzii A7 se amână după ce Umbrărescu a fost contestat de Tefken

a7bzfocsani

Contractele pentru execuția loturilor 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău-Focșani nu pot fi semnate cu antreprenorul UMB după ce Firma Tefken din Turcia a depus vineri, câte o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). Acestea amână cu cel puțin o lună procedura pentru semnarea contractelor.

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe 19 septembrie, constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat câștigător pe loturile 2 și 3 (67 km) din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, pentru Tronsonul 2 (km 4+600 – km 35+400) Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și pentru Tronsonul 3 (km 35+400 – km 71+500) Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni din autostrada BUZĂU – FOCȘANI, a comunicat rezultatul procedurilor de atribuire a celor 2 contracte de execuție lucrări.

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L.

· Pentru Tronsonul 2, cu preţul de 1,317 miliarde de lei fără TVA

· Pentru Tronsonul 3, cu preţul de 1,469 miliarde de lei fără TVA

Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Finanțarea este asigurată prin PNRR.

UMB a câștigat contractele pentru loturile 1 și 4 ale secțiunii Buzău – Focșani, acestea fiind semnate după ce nu fusese depusă nicio contestație.