Probleme pentru șoferi și drumari

Sharing is caring!

Iarna le-a dat bătăi de cap atât șoferilor, cât și drumarilor, care au avut de lucru non-stop, pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Două drumuri naționale, aflate în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, au fost închise.

Au fost închise temporar pentru toate categoriile de autovehicule DN 2 N, care face legătura între localitățile Bogza și Dumbrăveni și din județul Argeș și DN 23, pe o porțiune de 15 kilometri.

”Ultimele zile de iarnă calendaristică au adus și primele probleme serioase, pentru drumarii din Moldova, cauzate de vremea nefavorabilă. Pe fondul avertizării cod calben de ninsori, dar mai cu seamă din cauza gerului și viscolului la sol, înregistrat în sudul regiunii, am fost nevoiți să procedăm aseară, la închiderea temporară a arterei DN 2 N, între kilometrii 8 și 17, arteră care face  legătura între două localități din județul Vrancea – Bogza și Dumbrăveni.

Restricția a fost instituită pentru toate categoriile de autovehicule. De asemenea, în această dimineață, în jurul orei 4:30, a fost închisă circulația pe DN 23, între Focșani și Brăila, între localitățile Măicănești și Ciorăști, de la km 0 la km 15”, a declarat Ovidiu LAICU, director general regional DRDP Iași.

De altfel, peste 160 de angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași lucrează în permanență pe cei 3.400 de kilometri pe care Direcția îi are în administrare.

”Pe timpul nopții, pe drumurile naționale în administrarea DRDP Iași am acționat cu 102 autoutilaje, am răspândit 106 tone de material antiderapant, în special în sudul regiunii. În acest moment acționăm cu 115 utilaje”,  a mai declarat Ovidiu LAICU, director general regional DRDP Iași.

Oficialii Primăriei municipiului Iași au anunțat și ei că aseară, la baza Citadin SA, a fost convocată o ședință a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență pentru a fi finalizat planul de intervenții în situații de vreme severă. S-a intervenit cu sărărițele cu lama, tractoarele cu cupă, buldoexcavatoare cu cupă și un încărcător frontal, iar pe traseele orașului s-au împrăștiat sute de tone de clorură de sodiu, tratată cu inhibitor de coroziune.

Eforturile echipelor Citadin SA au fost și sunt însoțite și astăzi de cele ale Salubris SA, care a deszăpezit trotuarele și trecerile de pietoni, intervenind cu 120 de angajați și șase utilaje multicar pe toate traseele. La rândul lor, reprezentanții Companiei de Transport Public SA au intervenit în stații și refugii, precum și la macaze și calea de rulare, pentru a asigura circulația autobuzelor și tramvaielor.

Totodată, Poliția Locală are în teren 16 echipaje mobile cu 32 de polițiști care monitorizează întreaga rețea stradală, pentru a dirija traficul, dar și pentru a semnala celorlalte direcții și societăți ale municipalității problemele observate. Întrucât este foarte frig, polițiștii locali caută să identifice eventuale persoane fără adăpost pentru a le conduce în centre specializate

Conducerea municipalității face apel la persoanele vulnerabile să evite ieșirile care nu sunt strict necesare și, totodată, îndeamnă ieșenii să anunțe dacă au cunoștință de persoane care sunt în dificultate și nu se pot deplasa.

De asemenea, Direcția de Asistență Comunitară monitorizează persoanele care se deplasează cu greutate și pe care le are în evidență pentru a le oferi ajutor în caz de nevoie.

shares