Probleme pe piața service-urilor auto

service-auto-1

Piata service-urilor auto necesita o reglementare mai stricta, care sa prevadă termene foarte clare privind lucrarile de reparații auto, afirma experții de la Sierra Quadrant.

În prezent, multe dintre service-urile auto, marea lor majoritate slab capitalizate, au renuntat la stocuri si lucreaza numai la comanda, astfel ca timpii de reparatie, mai ales in cazul vehiculelor aflate in garanție sau leasing, au ajuns sa se întinda pe o durata de pana la 3-6 luni. Pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi Ministerul Finanţelor, in Iasi activeaza 417 service-uri auto.

Pentru multe dintre acestea, rulajul zilnic a ajuns sa facă diferența intre blocaj și supraviețuire. În tentativa de a supravietui, multe dintre service-uri de cartier au trecut în zona gri a economiei, iar altele au aplicat strategii financiare la limita legii. În service-urile mici, platile se fac de multe ori fara factura, pe riscul clienților interesati sa obtina un preț cât mai mic.

Aceștia închid ochii la provenienta pieselor si calitatea acestora. Asa se explica explozia importurilor de masini pentru piese, creșterea semnificativa a pieței dezmembrarilor auto