Probleme mari la structura de rezistenta a Pasajului Alexandru cel Bun

Un telespectator ne-a sesizat cu privire la structura de rezistenta a pasajului Alexandru cel Bun. „Au inceput sa se vada fierul/etrierii. Coloanele de sustinere am vazut ca au fisuri, nu stiu cat o sa mai reziste…Daca vine un cutremur pica 100% jos. Mai grav este ca sub pod este plin de lume, masini. Va fi un dezastru mai mare ca podul din Italia. Poate fi oricine in zona la piata, la cumparaturi. Familie, rude, chiar noi”, ne-a scris telespectatorul, care a atasat si poze cu structura afectata a pasajului.

Primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic aferent inițiativei de a reabilita pasajul Alexandru cel Bun. Documentația va fi gata cel tarziu în primăvara acestui an.

Lucrările au fost estimate la o valoare de circa 38 milioane lei. Proiectul va fi realizat de o firmă din Iași, are ca termen de finalizare luna aprilie 2022. După realizarea documentatiilor tehnice, Primăria va putea lansa licitația de execuție a lucrărilor, în situația în care va dispune și de fondurile necesare.

Pasajul are o lungime de 521 metri. Prin proiect vor fi reabilitați 8.767 mp de carosabil și 2.435 mp de trotuare. Proiectul mai prevede montarea de parapeți de siguranță, consolidarea infrastructurii și a zidurilor de sprijin, alături de modernizarea căii de rulare pentru tramvaie atât pe pasaj, cât și pe rampe.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!