Probleme la Miroslava in privinta colectarii deșeurilor

Colectarea deseurilor reprezinta principala problema din comuna Miroslava. Pe an, primaria trebuie sa achite in jur de 7 milioane lei numai pe gunoi, bani  care ar fi putut sa fie investiti in alte proiecte daca s-ar fi realizat corespunzator colectarea selectiva. Primarul anunta masuri mult mai dure incepand cu anul 2022.

Problema colectarii selective in loc sa se diminueze se acutizeaza in comuna Miroslava.

Dan Nita- primar comuna Miroslava:La nivelul Consiliului Judetean este o firma care aduna gunoaiele din toate comunele. Primarii din comune verifica daca toti cetatenii au contracte. Dupa ma uit la cantitatile imense de gunoi care se aduna din comuna pentru ca  lunar, noi primim facturile si daca o sa vedeti ca dacda pana anul trecut aveam facturi de 200 mii de lei pe luna plus 100 mii de lei, numai depozitare. Cand ma uit acum, cand a aparut selectarea gunoiului,. preturile, in loc sa scada au crescut foarte mult, peste 500 mii lei”.

Calculele facute pentru un an indica cheltuieli de peste 7 milioane de lei.

Dan Nita- primar comuna Miroslava, Iasi: „In loc sa ii investim 7 milioane de lei pentru asfaltare de drumuri, sa mergem pe jumatate din aceasta suma fie pentru alimentare cu apa, asfaltare.Noi ii aruncam pe apa-sambetei, pe gunoaiele pe care le producem si nu suntem in stare sa le selectam”.

Pentru a tine sub control problema colectarii deseurilor, primarul anunta ca vor fi luate masuri drastice incepand cu anul viitor.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!