Probleme la CJ în caz de situații de urgență

foto_Maricel_Popa

Județul Iași la început de an

Chiar dacă sunt probleme cu drumurile ori cu vremea rea, Consiliul Județean Iași nu poate încheia contracte noi în afara celui prevăzut în planul anual de intervenții.

Există o singură care le permite celor din Consiliul Județean Iași să încheie contracte noi, dar doar pentru deszăpezire: codurile de vreme rea, emise de meteorologi. Mai mult, șeful județului, Maricel Popa, spune că, la ora actuală, Consiliul Județean mai are doar utilaje, nu și oameni care să se ocupe de lucrările de deszăpezire și nici în cazul situațiilor de urgență.

”Nu se poate face contract de deszăpzeire în afara contractului de deszăpezire anula decât respectând legislația: cod galben, întrunirea de urgență cu prefectul și ISU. Iașul mai are 300-400 de oameni la Salubris, Consiliul Județean mai are utilaje proprii”, a declarat Maricel POPA, președinte Consiliul Județean Iași.

Maricel Popa speră însă ca, anul acesta, să reușească înființarea a șase secții în județ, care să fie dotate cu utilaje de intervenție.

”Nu mai avem operator pentru intervenție rapodă și nici pentru situații de urgență. Dacă se întâmplă ceva la un drum, se surpă un drum, și nici la deszăpezire, dar eu îmi doresc ca în acest an să reușim să aprobăm organigrama și să facem șase secții în județul iași, care vor fi dotate cu utilaje pentru intervenție: freze de deszăpezire, autogradere, o mașină universală”, a completat Maricel POPA, președinte Consiliul Județean Iași.

Șeful Consiliului Județean a mai făcut referire și la situația în care se afla fosta societate de drumuri, care a dat faliment: ”S-au vândut la licitație în faliment, s-au vândut utilajele de 600.000 de euro. S- au vândut cu 5.000 de euro, în condițiile când administratori erau predecesorii mei. Eu nu am mai găsit nimic , dar mai avem la Vlădeni o clădire – dar nu poți să îi spui că e clădire, că nu are acoperiș, nu are pereți, nu are geamuri – unde o vom da în administrație Primăriei de la Vlădeni și împreună vom înființa, pe viitor, un punct de sprijin.”