Probleme digestive de Crăciun, pentru sute de ieșeni

Zilele de Craciun au fost de foc, ca de fiecare data, pentru medicii ieseni ramasi la datorie. Chiar daca numarul accidentelor soldate cu victime a fost mai mic decat in anii trecuti, sute de ieseni s-au prezentat la urgente după ce au mancat prea mult sau au facut exces de alcool.

Numarul accindetelor de anul acesta din perioada Crăciunului a fost mult mai mic fata de anul trecut. Cu toate acestea insa prezenta la UPU  a fost una mare si din cauza agresiunilor si violentelor.

„In aceste zile de sarbatoare spre deosebire de anii anteriori, am remarcat insa ca au fost mai putine acciente rutiere. Si asta a fost un lucru bun, a fost accidentul rutier din noaptea de ajun, din judetul Iași soldat din păcate cu o victima, dar zilele de 25 si 26 n-au mai adus victimele accidentelor grave in urgente. Au fost in schimb agresiuni, au fost pacienti in general de varsta tanara, victimelor agresiunilor atat in mediul familial cat si in mediul de prieteni”, a declarat Diana Cimpoesu – Medic Coordonator UPU SMURD Iași.

Medicii au avut parte si de o avalansa de solicitari venite din partea iesenilor care au exagerat cu mancare, dar si cu bauturile alcoolice.

„Au fost de asemenea, cei cu urgente generate de consumul de alimente in exces si alcool in exces. Colegii din urgente au primit multe cazuri de colicistite, pancreatite, ulcere perforate unii dintre pacienti avand nevoie de internare in chirurgie, altii in gastroenterologie, a adaugat Diana Cimpoesu – Medic Coordonator UPU SMURD Iași

Medicii trag un semnal de alarma si pentru urmatoarele zile de sarbatori si recomanda pacientilor sa fie cumpatati cu alimentatia dar si cu bauturile alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *