Probleme cu duiumul la CFR

Probleme in cadrul CFR Calatori

Sharing is caring!

Angajatii societatii care se ocupa cu reparatiile locomotivelor  vor ca salariile lor sa aiba acelasi cuantum cu cel al colegilor de la CFR Calatori. Desi lucreaza in conditii grele acestia se simt discriminati si sustin ca toti au primit o majorare salariala cu 15 la suta iar la ei bugetul s-a terminat.

Sa lucrezi la CFR in zilele noastre nu mai este un motiv de mandrie. Reteaua de cale ferata s-a degradat, vagoanele si locomotivele au fost date la casat sau vandute iar lipsa investitiilor in acest sector plaseaza Romania in subsolul clasamentului european.

“De-a lungul timpului, ca istoric, in calea ferata era o activitate ce prezenta un anumit respect, era o activitate remunerate proportional iar pe parcurs probabil lipsa aplicarii fondurilor necesare a dus la degradarea grava a caii ferate. A dus la uzura grava a materialului rulant, locomotive, vagonul, calea ferata, infrastructura si disparitia a multor puncte de lucru.” a declarat Iustin Bors, lider de sindicat SC Reparatii Locomotive filiala Iasi.

Societatea Comercială de Reparații Locomotive C.F.R este un furnizor de servicii care pe bază contractuală asigură și realizează mentenanța curentă, reparații planificate și accidentale ale materialului rulant motor al CFR Călători.

“Parcul de locomotive a CFR Calatori pe care noi il deservim si executam aceasta mentenanta este relativ cam 700 de locomotive. SCRL Brasov, cam 1600 de salariati cu tot cu personalul TESA. Scazand personalul TESA, 700 ori 2 deja fac 1400, haideti sa vedem ca sunt pana in doi salariati pe locomotive, ceea ce este foarte putin.” , a completat Iustin Bors.

Deşi efectuează lucrări cu risc mare, angajatii de la reparatii si revizii locomotive sunt incluşi în categoria a III-a de muncă, motiv pentru care cer încadrarea în grupa I de muncă: “In dosar si-a pus parafa pe, fara conditii de munca, deci noi nu avem conditii de munca pentru grupa a III de munca.”, a concluzionatustin Bors, lider de sindicat SC Reparatii Locomotive filiala Iasi.

shares