Probleme cu apa potabila in Pascani, Sticlarie si Scobinti

apa potabilșa

Din cauza unei avarii, până la ora estimată 15.00, utilizatorii din străzile Ștefan cel Mare, Nicolae Iorga și aleea Tineretului din municipiul Pașcani nu au apa potabila.

In vederea refacerii rezervelor de apa, utilizatorii din localitățile Sticlăria și Scobinți nu au avut apa potabila. Se estimeaza de va fi reluata furnizarea incepand cu ora 13.00.

De asemenea sunt probleme in zona Bucium. Rezervorul Vlădiceni, care alimentează cu apă potabilă zona Bucium s-a confruntat cu o avarie majoră. Echipa ApaVital a reușit să realizeze o legătură directă între conducta care alimentează rezervorul și conducta de distribuție, reluând furnizarea apei potabile către utilizatorii afectați. Din nefericire, rezervorul Vlădiceni a devenit nefuncțional pentru o perioadă estimată până în data de 9 ianuarie 2023, respectiv până la sosirea unor componente necesare realizării reparației, comandate deja de ApaVital.   

În condițiile în care rezerva de apă a devenit nefuncțională pentru o perioadă de timp, sistemul de distribuție a devenit vulnerabil, orice defecțiune sau întrerupere a furnizării energiei electrice determinând posibile întreruperi în furnizarea apei în zonă sau presiune scăzută a apei la utilizatori.