Probleme cu apa potabila in mai multe comune din judetul Iasi

apavital

Din cauza lipsei apei brute la sursa Hălceni, ApaVital nu poate furniza apă necesară procesului de tratare. În aceste condiții, pentru refacerea rezervelor de apa, compania ieseana nu va furniza apă potabilă din ziua de miercuri ora 9.00, până joi, ora 7.00, către utilizatorii din localitățile Fântânele din comuna Fântânele, Onești și Plugari din comuna Plugari, Chișcăreni, Hălceni și Mitoc din comuna Șipote, Hermeziu, Zaboloteni, Vladomira și Trifești din comuna Trifești, Perieni, Bălteni și Probota din comuna Probota, Iacobeni, Broșteni, Vlădeni, Alexandru cel Bun, Borșa și Vâlcelele din comuna Vlădeni și localitatea Șoldana.

De asemenea, in vederea remedierii de către S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a unei avarii, apărută la conducta de aducțiune a apei situată în zona stației de pompare Stânca Costești din județul Botoșani, care alimentează comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași, până luni 27 iunie 2022 (inclusiv), ApaVital se nu va furniza apă către utilizatorii din localitățile Bivolari, Tabăra, Soloneț și Buruienești din comuna Bivolari și Andrieșeni, Iepureni, Fântânele, Buhăeni, Glăvănești, Spineni și Drăgănești din comuna Andrieșeni. 

La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate.