Probe fizice mai dure la admiterea in Politie

foto_politie

Ministerul Afacerilor Interne a schimbat regulile. Pentru a avea in strada agenti foarte bine pregatiti va cere incepand cu 1 ianuarie 2020, norme fizice mult mai dure la admiterea in scolile de Politie sau Jandarmerie. Noul sef de la Interne si-a inceput mandatul cu modificarea criteriului de inaltime. Atat fetele cat si baietii trebuie sa aiba inaltimea minima de 1,70 de metri. Cele 12 probe fizice vor fi si ele inasprite.

Dumitru Coarna, presedintele Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor: “Au fost un pic ridicate standardele pentru ca se doreste si un alt mod de selectionare. Se vrea sa se schimbe un pic logica si paradigm, sa intre mai multi baieti decat fete. La teorie, in general sunt mai bune fetele si atunci au schimbat un pic optiunea si au dat probe fizice mai dure. Evient, native, baietii sunt mai inzestrati fizic si cu antrenamente de intensitate medie ei vor trece mai rapid de aceste teset fizice. Mie mi se pare logic si correct numai daca ne gandim in ce situatii poate fi pus un politist in timpul misiunilor.”

Noutatile de la examenul viitor nu se opresc aici. A fost introdusa o proba noua prin care se verifica forta, detenta si viteaza de reactie.

In plus, la mai multe probe s-a impus un barem minim care va aduce in mod automat descalificarea din concurs daca nu va fi atins.