”Prioritate la identitate” a ajuns la 600 de cereri

foto_document

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași au bifat jumătate din comunele programate în cadrul campaniei „Prioritate la identitate”, acțiune demarată pe 22 februarie și care se va derula până la data de 19 aprilie.

Până acum, angajații DLEP Iași au înregistrat 600 de cereri, preluate din comunele arondate municipiului, din care 353 au fost deja soluţionate şi înmânate titularilor prin intermediul posturilor de poliţie din localitățile de care aparțin. Mâine, campania „Prioritate la identitate” ajunge în comunele Trifești, Roșcani și Bivolari.

Principalele motive pentru care au fost solicitate actele de identitate au fost: expirarea termenului de valabilitate, schimbarea domiciliului/numelui, împlinirea vârstei de 14 ani, pierderea/furtul/deteriorarea documentului.

În judeţul Iaşi funcţionează șase servicii publice locale de evidenţă a persoanelor (SPCLEP) iar Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Iaşi deserveşte municipiul Iaşi şi
26 de comune, în cifre o populaţie de peste 550.000 de locuitori.

Prin intermediul campaniei „Prioritate la identitate”, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Iaşi facilitează preluarea cererilor în vederea eliberării actelor de identitate şi clarificarea statutului civil.
În acest fel, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate, întrucât eliberarea documentului se face în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie.