Prinţul Paul, eliberat pe cauţiune. A fost plasat sub control judiciar

Prinţul Paul a fost eliberat din închisoare, după ce a plătit o cauţiune de 20.000 de euro şi o garanţie personală. Decizia a fost luată de instanța din Malta, care a dispus față de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar.

Paul de România a stat după gratii mai bine de două luni. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secția de poliție, pentru a semna prezența. Nu va putea părăsi Malta pentru că pașaportul și orice document de identitate sunt reținute de instanță.

Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia și prin faptul că, potrivit legislației malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile.

La data de 25 iunie, instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României. Hotărârea nu este definitivă. Justiția din România va continua să își facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în țară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele.

Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a admis solicitarea de a dezbate în procedură de urgență întrebările preliminare cu care a fost sesizată de către Curtea de Apel Brașov în cazul Prințului Paul. Iar opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român. CE a spus că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare doar pentru presupuse nereguli privind depunerea jurământului de către judecătorii care au decis condamnarea. În plus, Comisia Europeană a argumentat că un mandat european de arestare nu poate fi refuzat doar pentru că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiași MEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *