Prințul Charles devine rege după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a

Screenshot_20220908-205312_Chrome

Prințul Charles a fost alături de regina la Balmoral, înfruntând trista realitate că moartea iubitei sale mame avea să ducă la cea mai mare tranziție a vieții sale: de la moștenitor la rege.

Și apoi, joi după-amiază, s-a întâmplat: Palatul Buckingham a anunțat că a murit.

Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost mostenitorul tronului ​​timp de șapte decenii – de departe cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei britanice. Perspectiva morții Reginei – după care Charles va deveni imediat rege – a fost întotdeauna considerată o problemă de mare tristețe privată.

„Nu a vrut niciodată să se gândească la aderare, pentru că a însemnat moartea mamei sale”, a spus un fost consilier joi.

Dar, cum medicii Reginei și-au exprimat îngrijorarea pentru sănătatea ei, iar ceilalți copii și nepoți s-au străduit să fie alături de ea. Rolul de moștenitor care a definit viața lui Charles de la vârsta de trei ani, când mama sa a urcat pe tron ​​în 1952, părea să fie desenat.

Va începe un nou capitol, inevitabil mai scurt, din viața lui Charles. Devenirea monarhului Regatului Unit și a 14 tărâmuri ale Commonwealth-ului, din Canada până în Australia, îi va permite să răspundă la o întrebare care l-a urmărit de zeci de ani: după o viață întreagă de intervenții deschise în viața publică, ce fel de rege va fi?

În zilele imediate, el se confruntă cu două provocări: decesul mamei și conducerea națiunii în doliu.

„Se va concentra asupra personalului și familiei, dar pentru palate va fi vorba de [alegerea] lucrurilor potrivite de spus și de făcut, care să conducă națiunea în doliu, dar și să stabilească primii pași ai noii domnii”. spuse un alt fost consilier.