Principalele tendințe ale industriei de jocuri de noroc online în acest an

TeleM (1)

Cazinourile online reprezintă principalul motor ai industriei de gambling, acest sector fiind pe creștere încă de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. În perioada pandemică, în contextul restricțiilor impuse cazinourilor terestre, ascensiunea a fost și mai importantă.

În prezent, platformele online de jocuri de cazino nu reprezintă neapărat o concurență pentru stabilimentele terestre (unii operatori au atât rețea stradală, cât și site), ci mai degrabă o alternativă în care sunt implementate aproape în timp real inovațiile tehnologice și strategii de marketing bazate pe argumente tot mai convingătoare.

Cele mai importante tendințe ale industriei de jocuri de noroc online în acest an pot fi încadrate în trei categorii, în funcție de publicul țintă, de tehnologie și de ofertele promoționale.

Publicul țintă: bărbații nu mai au „monopol” pe gambling

Cei mai mulți clienți ai cazinourilor online sunt bărbați, însă proporția acestora este tot mai mică, pentru că și femeile au descoperit acest hobby. Operatorii de jocuri de noroc sunt conștienți de faptul că societatea s-a schimbat, iar acum se adresează în egală măsură și publicului feminin. Drept dovadă stau jocurile dedicate acestui segment de public, existând o categorie generoasă de sloturi cu tematici specifice (cu zâne, cu dulciuri, cu pisici, cu actori, cu diamante ș.a.m.d.). De asemenea, este remarcat schimbarea din cazinourile live, unde crupierii de sex feminin sunt tot mai numeroși, semn că bărbații nu mai au monopol pe această industrie.

Tehnologie: jocul „din mers” va trece la o altă fază

Cazinourile online sunt tot mai populare și pentru că sunt foarte accesibile. Poate juca oricine, de oriunde, oricând. Este nevoie doar de un dispozitiv și de o conexiune la Internet, de care, în zilele noastre, poți beneficia chiar și în vârful muntelui. Este suficient să spunem că peste 90% dintre români au un telefon inteligent. De fapt, cei mai mulți dintre jucătorii online accesează cazinourile de pe dispozitive mobile, chiar dacă sunt acasă și au la dispoziție PC-ul sau laptopul. Este mult mai comod așa. Te relaxezi pe fotoliu sau pe pat și te distrezi jucând sloturi sau cu orice alte jocuri preferi. Până la sfârșitul acestui an, este de așteptat ca „distracția mobilă” să treacă la o nouă fază, cea a Smart Watch-urilor.

De asemenea, tendința este să se implementeze la scară tot mai largă elemente care țin de Realitatea Virtuală și de Realitatea Augmentată. Aici există, totuși, o barieră, în sensul că nu toți utilizatorii dispun de astfel de dispozitive. Cu timpul, a juca la un cazinoul online cu ochelari de Realitatea Virtuală, „teleportându-te” la o masă de joc alături de alți participanți, va fi un lucru banal. Într-un viitor mai îndepărtat, este posibil ca holograme ale jucătorilor să ia loc pe scaune în fața dealer-ului, în cazinourile live.

Oferte promoționale: recompensele fără depunere câștigă teren

Aproape toate cazinourile online licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc se află la nivel foarte bun ca ofertă de joc și alte facilități. În contextul acestei concurențe, diferența nu se face numai prin tehnologiile implementate, ci și prin politica de marketing a cărei principală armă e reprezentată de ofertele promoționale de bun venit, completate de cei pentru clienții deja existenți.

Operatorii oferă recompense care pot fi activate prin coduri precum promo code Slot V sau care se activează automat. Cele mai populare sunt ofertele promoționale fără depunere, de care jucătorii noi beneficiază imediat după înregistrarea pe platformă. Te poți distra chiar dacă nu ai bani în acel moment ca să îți alimentezi contul, ceea ce era de neimaginat în urmă cu câțiva ani. Cel mai probabil, în 2022 vor fi tot mai numeroase cazinourile online care vor avea astfel de oferte. Viitorul poate rezerva și alte surprize plăcute, pe care le vom descoperi la momentul potrivit.