Principalele companii din sectorul energetic anunta ca ordonanta de urgenta a lui Virgil Popescu va produce probleme grave securitatii energetice a Romaniei

virgil popescu

Asociatia Centrul Roman al Energiei, prin membrii sai, principalele companii din sectoarele productiei, transportului si distributiei de energie, serviciilor energetice, isi exprima ingrijorarea privind efectele pe care ordonanta le va avea in intreaga piata de energie.

„Regretam lipsa de comunicare si consultare autentica cu reprezentantii industriei energetice, atat mediul de afaceri cat si mediul asociativ. Estimam ca aplicarea ordonantei va produce disfunctionalitati grave si ireversibile la nivelul pietei de energie si implicit riscuri privind securitatea energetica si a competitivitatii economice a Romaniei. Nu in ultimul rand, observam cu surprindere indepartarea de principiile si planurile enuntate de Comisia Europeana, privind directiile legislative ale pietei interne de energie (ex. Directiva 944/2019, Regulamentul 943/2019), setul de solutii cu privire la solutionarea prezentei crize energetice, si insasi principiile de baza ale functionarii mediului de afaceri”, a mentionat Asociatia Centrul Roman al Energiei.

Asociatia Centrul Roman al Energiei, avand membri pe intreg lantul de valoare al sectorului energetic national, atat entitati private cat si de stat, poate reprezenta o sursa credibila, echidistanta si competenta de dialog. Scopul unui dialog corect este identificarea problemelor concrete ale sectorului energetic si efectelor de cascada in economie. Totodata, Centrul Român al Energiei își afirmă constant disponibilitatea de a se implica activ prin recomandari si elaborare de masuri generale si specifice pentru asigurarea securitatii energetice, a continuitatii cu alimentare cu energie la preturi suportabile pentru consumatorii finali.