Primul tren electric cumpărat în ultimele decenii de România a făcut un scurtcircuit în timpul testelor

Primul tren electric cumpărat de Romania a facut deja un scurtcircuit la motor, în timpul testelor derulate la Făurei.

”Trenul nu a luat foc! E vorba de un scurt circuit la instalația de alimentare a motorului, chiar când se făceau probele pe calea ferată. Se fac investigații să afle de ce și cum s-a întâmplat. Cert este ca trebuie înlocuită instalația și va veni una nouă din Polonia după sărbători”, a declarat Ștefan Roseanu, directorul ARF.

Pe 4 decembrie, anul acesta, a ajuns in Gară de Nord din București primul tren achiziționat de statul român, la mai bine de 20 ani de la ultima achiziție de trenuri. Momentul a fost imortalizat de Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, care a transmis pas cu pas locul din Romania in care se afla „minunea”.

Trenul electric Alstom Coradia Stream, fabricat în Polonia era primul din contractul de achiziție a 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs, care urmează să fie livrate României începând cu anul viitor.

După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric urma sa intre în circulație, cu călători, pe linia feroviară CFR București – Constanța.

Imagini din 4 decembrie cu trenul polonez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *