Primul pas spre liceu. A început evaluarea națională

foto_examen

Emoții mari pentru absolvenții clasei a VIII-a. A început Evaluarea Națională. Peste 150 de mii de elevi s-au înscris anul acesta la examene. Astăzi s-a desfasurat proba la Limba și Literatura română. Miercuri va fi examenul la Matematică, iar joi e programată Limba şi Literatura Maternă. Primele rezultate vor fi anunţate pe 19 iunie, iar cele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

I-am vazut astazi emotionati, bucurosi, ingandurati sau, pur si simplu, relaxati: primul examen se terminase. Elevii de clasa a VIII-a au avut de argumentat la proba scrisă la Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională apartenenţa la genul epic a unui text la prima vedere, precum şi de redactat o naraţiune în care să relateze o întâmplare din Cetatea Alba Carolina.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională obţinută de elevii clasei a VIII-a, va fi stabilită media de admitere la liceu. Media examenului va avea o pondere de 80%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 20% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.