Primul parc industrial din municipiul Iaşi, pe platforma FORTUS 

foto_FORTUS

Municipalitatea face noi pași în direcția înființării unui parc industrial în zona platformei Fortus. În ședința din 26 iulie Consiliul Local va dezbate un proiect de hotărâre privind înființarea unei societăți comerciale în scopul de a dobândi titlul de „parc industrial”, respectiv de a gestiona în calitate de administrator bunurile puse la dispoziție de Municipiul Iași cu această destinație.

În acest scop va fi înființată societatea comercială Industrial Park TehnopolIS Iași SRL, cu sediul social în clădirea Nucleus din bd. Poitiers nr. 10, având ca scop administrarea parcurilor industriale. Capitalul social al societății va fi de 1.000.000 de lei, aparținând asociatului unic Municipiul Iași – Consiliul Local al Municipiului Iași.

Parcul Industrial TehnopolIS va fi utilizat pentru dezvoltarea activităţilor economice, de cercetare ştiinţifică, de producţie industrială şi servicii, de valorificare a cercetării ştiinţifice şi/sau de dezvoltare tehnologică, într-un regim de facilităţi specifice, în vederea valorificării potenţialului uman şi material al Iasului.

Avantajele creării unui parc industrial sunt multiple, dintre cele mai semnificative fiind atragerea de investitori privați, stimularea antreprenorialului şi asigurarea concurenţei loiale. În plus, companiile cu afaceri găsesc spaţiul potrivit pentru deschiderea / continuarea nestânjenită a activităţii, iar forţa de muncă locală poate fi angajată de companiile găzduite de parcul industrial, ceea ce contribuie la reducerea şomajului și creșterea veniturilor către bugetul local.