Primul oficial israelian care viziteaza Ucraina de la inceputul razboiului

eli cohen

Ministrul israelian de externe Eli Cohen a sosit joi dimineață la Kiev, unde se va întâlni cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski și cu omologul sau, Dmitri Kuleba.

„Am ajuns acum la Kiev, în prima vizită a unui ministru israelian în Ucraina de la începutul războiului. Mă voi întâlni cu președintele Zelensky și cu ministrul de externe Kuleba, voi redeschide ambasada israeliană de la Kiev, care își va relua în totalitate activitățile obișnuite, și voi vizita Bucha și Babi Yar„, a scris Cohen pe pagina sa de Twitter.

„Am venit să declar că Israelul sprijină Ucraina și poporul ucrainean în această perioadă dificilă pentru ei”, a adăugat el.

Ministrul a postat, de asemenea, o fotografie din gara din Kiev. Potrivit Jerusalem Post, Cohen a zburat în Polonia, de unde s-a îndreptat spre capitala ucraineană cu trenul. În ianuarie, ministrul israelian a anunțat că intenționează să viziteze Ucraina, devenind astfel primul ministru israelian care ajunge în această țară de la începutul ostilităților.