Primul meu act de identitate, la Iasi

Sharing is caring!

Avand in vedere inceperea noului an scolar, Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi lanseaseaza Campania “Primul meu act de identitate”. Prin acest intermediu, conducerea directiei isi exprima disponibilitatea de a promova in randul elevilor modalitatea de obtine a primul buletin.

“O data cu inceperea noului an scolar, printre activitatile conexe, complementare activitatii noastre de baza, desfasuram si o activitate numita, “Primul meu act de identitate”. Evident dupa cum numele o spune, grupul tinta il reprezinta elevii cu varsta 13-14 ani sau cei care evident urmeaza sa obtina primul act de identitate. Este o campanile care se desfasoara la sediul nostru, vin elevii si impreuna cu lucratorii nostri parcurg intreaga procedura de obtinere a actului de identitate.”, a declarat Marius Bodoga, director DLEP Iasi.

Actiunile constau in parcurgerea de catre elevi a procedurii de obtinere a primei carti de identitate: completarea cererii, accesul la birou pe baza sistemului electronic si ordonare cu bon de ordine, preluarea imaginii si eliberarea unui act sub forma de diploma de identitate.

“Este o actiune de succes care a starnit interesul a peste 300 de copii, in intalnirile interioare, chiar si interesul cadrelor didactice care initial daca au venit oarecum cu eticheta ca va fi doar o ora plictisitoare de teorie, au constatat si ei ca pot invata multe aspect pe care nu le aveau lamurite.”, adauga Marius Bodoga, director DLEP Iasi.

Din acest an, lucratorii directiei pot prezenta in cadrul orelor de dirigentie, educatie civica sau workshopuri detalii cu privire la actul de identitate.

shares