Primul hub de promovare a sănătăţii mintale, la Institutul de Psihiatrie Socola

socola

Primul hub de promovare a sănătăţii mintale va fi operaţionalizat la sfârşitul lunii octombrie, cu prilejul Zilelor Institutului de Psihiatrie Socola. Astfel, medici specializaţi în psihiatrie, neurologie, medicină de familie, dar şi psihologi, fizioterapeuţi, asistenţi medicali şi asistenţi sociali din ţară şi străinătate vor participa la lucrările ediţiei din acest an a ‘Zilelor Institutului de Psihiatrie Socola’. Manifestările se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 1 octombrie, şi vor fi transmise şi online.

„Elementul special de anul acesta constă în operaționalizarea primului HUB de promovare a sănătății mintale, care va funcționa în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola”. Prin acest HUB ne propunem să oferim un cadru complex și unitar dedicat promovării sănătății mintale, să diseminăm în spațiul medical, universitar și în mass-media toate informațiile legate de combaterea răspândirii concepțiilor, atitudinilor și comportamentelor dăunătoare pentru sănătatea mintală și, în final, să promovăm un model de conduită și un model de viață sănătos ce vor reduce riscul de apariție a bolilor psihice”, a declarat dr. Cristina-Elena Dobre, manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

De-a lungul unei săptămâni de lucrări științifice, aproximativ 100 de lectori vor prezenta cele mai noi informații în psihiatrie și în disciplinele conexe psihiatriei, având în vedere o abordare holistică a pacientului, cu efecte benefice asupra stării de sănătate și cu un impact major în ceea ce privește reintegrarea socială.