Primul experiment din Iasi cu benzi reversibile va fi in Bucium

Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Mihai Chirica a venit cu o serie de propuneri pentru fluidizarea traficului din Iasi. Practic, edilul a reluat cateva teme vehiculate deja in spatiul public si a punctat ce ieseanul de rand asteapta de mult timp sa se intample.

„Crearea unor benzi reversibile. Am dat drumul la proiect. In functie de ora de varf, o sa incercam sa traversam pasajul Socola astfel incat sa putem folosi trei benzi cand intram spre oras dimineata si 3 benzi cand ne intoarcem spre Bucium dupa amiaza. Si vom incerca sa folosim si politistii astfel incat sa luam masura cea mai convenabila…Sigur si cu popici de delimitare, am cumparat popicii si vom inerca sa delimitam axul drumului care se va muta spre stanga sau spre dreapta, astfel incat pana apare obisnuinta celor care traverseaza pasajul sa nu intre nimeni pe contrasens. Va fi primul experiment pe care il facem in orasul nostru, astfel incat sa ajutam fluenta la orele de varf”, a spus Mihai Chirica.

Edilul a mentionat ca va fi suplimentat numarul politistilor locali pe strazi.

„Cresterea numarului de politisti prezenti in intersectie, atat in mobilizarea unora de pe sectii si o sa vedeti pe ordinea de zi a sedintei din luna noiembrie, modalitatea in care am regandit toata structura Politiei Locale in care Serviciul de Siguranta a Circulatiei se uneste cu serviciul de politisti la strada. Va avea o coordonare unica si in felul acesta cei care controleaza indicatoarele rutiere, felul in care merg semafoarele vor putea participa la actiuni in comun cu politistii de la rutiera”, a mai spus primarul.

Buciumul si Bulevardul Poitiers vor intra in reabilitare iar locuitorii din zona vor fi afectati de lucrari.

„Cartierul Bucium va beneficia de cel mai amplu program de investitii in infrastructura pentru ca, se are in vedere modernizarea soselei Bucium, aproximativ 22 milioane de lei, modernizarea sistemului de iluminat public, aproximativ 8 milioane de lei, consolidarea si modernizarea pasajului Bucium, circa 42 milioane de lei. Este in procedura de publicatie, pentru modernizarea Bulevardului Poitiers, aproximativ 56 milioane de lei si se lucreaza la diverse proiecte de pe strazile cartierului Bucium. La astea se adauga modernizarea utilitatilor, ApaVital, DelgazGrid si retelele electrice. Deci este un efort mare, de peste 120 milioane de lei doar pentru cartierul Bucium si sigur cu insistenta mea personala ca lucrurile sa se petreaca intr-un timp cat mai scurt”, a adaugat Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *