Primul contract pentru întreținerea drumurilor cu o companie chineză

drumuri

Reprezentanții DRDP Iași și cei ai companiei chineze Sinohydro Corporation Limited au semnat acordul-cadru având drept obiect „Lucrări de întreținere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul – DRDP Iași – lotul 5 – SDN Focșani”, urmând a se semna și contractul subsecvent în următoarele 2 săptămâni. Contractul semnat are în vedere drumurile naționale din cadrul SDN Focșani cu o durată de 3 ani.

Discuțiile au avut loc la sediul DRDP Iași, fiind conduse de Mugurel Laicu, directorul general regional al instituției, și Sun Zhiming, reprezentantul Sinohydro Corporation Limited, câștigătorul licitației organizată de DRDP Iași pentru întreținerea unor sectoare importante de drumuri naționale din județul Vrancea. Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitația este de 77,062 milioane lei, fără TVA.

Este un moment istoric pentru Compania Națională de Administrare a  Infrastructurii Rutiere și pentru DRDP Iași această zi, deoarece acordul-cadru încheiat este primul semnat în acest domeniu. Este un prim pas foarte important pentru infrastructura din România deoarece se va aduce un management al traficului foarte bine structurat, și, de asemenea, avem promisiunile că se va respecta și finaliza cu succes contractul”, a declarat director general regional al DRDP Iași.

 „Mulțumim pentru șansa pe care ne-ați dat-o și pentru corecta evaluare asupra ofertei noastre. Cunoaștem cu toții faptul că România are relații foarte bune cu China, intențiile noastre fiind acelea de a câștiga tot mai multe contracte pentru a demonstra calitatea, capacitatea și capabilitatea lucrărilor efectuate”, a precizat Sun Zhiming, reprezentantul Sinodydro Corporation Limited.

 Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acționariat de stat, în portofoliul căreia figurează construcția și reabilitarea de drumuri rapide și drumuri naționale din Asia, Africa si Europa, precum și construcția de parcuri eoliene și centrale termoelectrice în China sau Venezuela.