Primii pași pentru Spitalul Clinic de Boli Respiratorii Iași

Spital Boli Respiratorii

A fost semnat contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare vizând construcția Spitalului Clinic de Boli Respiratorii. Proiectul poate fi realizat cu fonduri europene, urmând să înlocuiască treptat activitatea Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

Noul Spital de Boli Respiratorii va fi construit pe actualul amplasament al Secției „Dr. Clunet” din Bucium. Proiectul, cu o valoare totala estimată de 116,5 milioane de euro, fără TVA, ar putea beneficia de fonduri prin Programul Operațional Sănătate 2021-2027.

Costel Alexe, președinte CJ Iași: „Punem bazele unui nou spital, un spital integrat de boli respiratorii, o construcție nouă pe actualul amplasament al Secției IV Clunet din Bucium, prin care ne propunem creșterea calității actului medical, într-o clădire modernă care să asigure condiții și facilități la standarde europene. În acest nou spital urmează să funcționeze atât secțiile actuale, cât și structuri noi prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunității”.

În acest nou spital urmează să funcționeze atât secțiile actuale, cât și structuri noi.

Radu Dabija, manager Spital de Pneumoftiziologie Iași: „Astăzi este o zi în care realmente mă simt emoționat. Emoționat pozitiv pentru că mă gândesc la acest prim pas pe care l-am făcut. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a fost probabil una dintre unitățile medicale cele mai uitate de-a lungul timpului, poate prin prisma afecțiunilor tratate, dar începând cu acest mandat, am găsit o deschidere extraordinară şi mă bucură enorm de mult această susţinere din partea preşedintelui Costel Alexe”.

În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie dispune de 347 de paturi, în 6 secții. Viitorul spital va avea o capacitate de 370 de paturi, la care se adaugă 30 din Secția de ingrijiri paliative pneumologice.