Primii pași pentru realizarea parcului industrial de la Pașcani

gethumb.details

Parcul industrial de la Pascani va fi un pol economic important in judetul Iasi motiv pentru care autoritatile vor sa il realizeze cat mai repede posibil. Odata cu preluarea terenului de 600.000 de metri patrati, Consiliul Judetean Iasi trebuie sa inceapa lucrarile la acest obiectiv de investitii.

Consiliul Județean Iași are termen 4 ani să înceapă lucrările la Parcul Industrial Pașcani, aceasta este o condiție pusă de Primăria celui de-al doilea municipiu al județului pentru punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, a unui teren de aproape 60 ha necesar investiției.

Marius Pintilie, primar Pascani: „Discutia despre parcul industrial depaseste granitele localitatii noastre, a municipiului Pascani despre importanta acestui parc industrial este pentru toata zona de Vest a judetului Iasi. Asa cum am promis, cei care nu au avut incredere si au fost sceptici si vom reusi cu acest parc industrial noi suntem motivati sa continuam acest subiect sa fie realizat. Tinand cont si de vestea buna ca traseul autostrazii A8 este finalizat au emis certificate de urbanism pe acest traseu,astazi putem discuta mai concret despre parcul industrial de la Pascani si de accesul la acest parc industrial”.

Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca viitorul parc industrial va fi un nod de trecere pentru viitoarea autostrada.

Costel Alexe, președinte CJ Iași:

„Ceea ce construim astazi face parte dintr-un plan pentru dezvoltarea judetului nostru. Dupa ce am asteptat mai putin de 30 de ani sa fim strabatuti de autostrada iata ca pana la sfarsitul anului 2028 Iasul va avea pe intreaga suprafata doua strazi aproape finalizate.

De doi ani, CJ a inițiat un amplu program pentru realizarea de parcuri industriale, localitățile avute în vedere fiind Lețcani, Holboca, Răducăneni, Pașcani, Deleni, Podu Iloaiei și Dumești.