Primele reacții ale autorităților locale, după producerea accidentului mortal din Păcurari

WhatsApp Image 2022-06-17 at 11.04.59

Patru angajați ai companiei Citadin din Iași, au murit azi-noapte, în urma unui accident rutier grav. Aceștia se afla în zona Păcurari și efectuau lucrări de reabilitare la un grătar de scurgere, moment în care au fost accidentați mortal de o șoferiță care circula cu viteză și se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Conducerea companiei Citadin Iași a transmis și prima reacție:

„Conducerea Citadin SA şi angajaţii instituţiei deplângem plecarea prematură a patru dintre colegii noştri. Ne exprimăm sincerele condoleanţe familiilor şi apropiaţilor în legătură cu încetarea lor din viaţă. Pe parcursul lor profesional au avut multe menționări și mesaje de apreciere. Decesul colegilor noştri a survenit ca urmare a unui accident rutier din noaptea de joi spre vineri.”

Și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica a transmis mesaje de condoleanțe familiilor îndurerate:

Am aflat cu stupoare și imensă durere de cumplitul accident de circulație petrecut în Păcurari în această noapte, când o șoferită aflată sub influența alcoolului a lovit o echipă de muncitori de la Citadin SA, aflați în timpul lucrului! Patru colegi de-ai noștri și-au pierdut viața, iar alți trei sunt în spital!

Din păcate, astfel de tragedii par a se petrece tot mai des pe șoselele României. De aceea, solicit autorităților centrale să ia măsuri dintre cele mai dure pentru a diminua numărul accidentelor auto. Nu avem voie să ne jucăm cu viața oamenilor, care devin victime nevinovate ale unor șoferi teribiliști, agresivi sau iresponsabili! Sper ca atât Poliția, cât și justiția să își facă datoria cu profesionalism și celeritate!

Municipalitatea are mii de angajați care lucrează în spațiul public pentru comunitate și, iată, fiecare dintre ei este expus pericolelor. Sunt alături și de colegii de la Citadin SA și înțeleg șocul în care se află.

Sunt cu tot sufletul alături de familiile îndurerate și le asigur de întregul meu sprijin!

Sincere condoleanțe familiilor îndoliate și Dumnezeu să îi odihnească în pace pe colegii noștri!