Primele proiecte care vor fi finanțate prin PNRR

pnrr

foto: ripostapenet

Primii bani din avansul din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi folosiți pentru reforma ANAF privind legarea caselor de marcat, precum şi pentru Autostrada A3.

„Primele sume le putem deja trage pentru o reformă pe care a făcut-o Ministerul de Finanţe, ANAF-ul: legarea caselor de marcat, de exemplu. Este o investiţie sau o reformă pentru care putem trage deja primele sume. Acolo sunt înscrise în PNRR 150 de milioane de euro. (…) Putem trage aproximativ 25% din cele 150 de milioane de euro pe care le avem în PNRR. Cât de repede se pot face demersuri. Aşteptăm să fie publicat în Monitorul Oficial actul normativ de astăzi. Cred că mai putem pe A3 să tragem ceva sume. Nu mai ştiu în momentul de faţă care este valoarea facturilor pe care constructorul le-a făcut pentru A3, dar cred că undeva în urmă cu o săptămână – o săptămână jumate erau deja 150 de milioane de lei facturate, dacă nu mă înşel”, a declarat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Potrivit lui Dan Vîlceanu, restul de 1,95 miliarde de euro din prima tranșă din PNRR vor fi viraţi în contul Băncii Naționale Române în câteva zile.

La începutul lunii decembrie, Comisia Europeană a virat României 1,8 miliarde de euro drept prefinanțare, echivalentul a 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră în cadrul Facilității pentru recuperare și reziliență (FRR).