Primele măsuri luate la Roman pentru furnizarea apei

apa

Autoritatile locale din Roman iau masuri pentru a asigura furnizarea apei tuturor locuitorilor. Seceta a avut un impact major asupra debitului principalelor surse de apa motiv pentru care operatorul a trecut la monitorizarea debitului.

În ultima perioada, locuitorii municipiului Roman au transmis mai multe sesizari catre autoritatile locale cu privire la faptul ca nu exista presiune la apa potabila.

Bogdan Mușat, director Apa Serv Roman

„A fost finalizată remodelarea hidraulică acolo astfel încât să putem capta mai multă apă de la Apa Vital în situația în care avem nevoie de așa ceva și, bineînțeles, în funcție de posibilitățile Apa Vital de a furniza apa respectivă. Astfel, s-a trecut de la o conductă de DN 200 la o conductă de DN 400, ca diametru, cu o capacitate maximă de 300 mc/h pe care îi putem lua de la Apa Vital când avem nevoie să asigurăm debitul necesar în Roman.”

În privința problemei captării de apă, compania ApaServ a discutat și cu cei de la Sistemul de Gospodarirea Apelor Iasi.

Bogdan Mușat, director Apa Serv Roman

„Bineînțeles, în continuare trebuie să monitorizăm foarte atent rețelele din interiorul sistemului de alimentare cu apă din zona Roman, să identificăm avariile majore, eventualele furturi și așa mai departe. Toate acestea necesită investiții despre care eu am vorbit încă de acum 2 ani de zile. Am atras atenția că vom avea probleme cu apa și probleme cu apa avem cam peste tot, și la zona Est, și la zona Nord, și la zona Sud. Problemele sunt accentuate la momentul de față și din cauza secetei”.

A fost o deplasare în teren la captarea Preutești unde s-au identificat zone pentru a se face praguri de fund, pentru a ridica albia râului Moldova.