Primele demersuri pentru Drumul expres TransRegio Galați – Autostrada A2

Au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice pentru Drumul expres TransRegio

Proiectul privind Drumul expres TransRegio  Galați- Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2- Chiciu reprezintă o investiție importantă, bazată pe o alianță administrativă a 4 județe ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est și Sud a țării.

În acest moment, drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri, iar pentru acest proiect, care se derulează prin ADI- Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, (formată din CJ Galați- președinte Fotea Costel, CJ Brăila- președinte Chiriac Francisk-Iulian, CJ Călărași- președinte Iliuță Vasile și CJ Ialomița- președinte Pavel Marian), există un parteneriat cu CNAIR. 

Astăzi au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate cu elemente de D.A.L.I, studiu ce este necesar pentru a găsi alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porțiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum nou. Se vor analiza inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localități, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Austrastrada Soarelui și mai departe la Chiciu – Călărași. De asemenea, pe unde va trece ruta, ce soluții tehnice vor fi impuse, dacă vor fi realizate centuri ocolitoare, pasaje sau poduri rutiere, vor decide specialiștii”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Finanțarea este depusă pe fonduri europene pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru partea de proiectare și urmează ca după realizarea documentației tehnice, proiectul să fie depus pe Programul Operațional De Transport. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!