Primele autocare cu pelerini sunt deja in Iasi. Din Voluntari vor ajunge peste 150 autocare

De astazi au inceput sa vina la Iasi primele autocare cu pelerini, asta desi, nu a inceput Hramul Sf. Parascheva. Si anul acesta sunt asteptati mii de credinciosi din Voluntari, autoritatile pregatindu-se pentru 150 autocare din micutul oras ilfovean.

La Instituția Prefectului – județul Iași a avut loc deja o întâlnire de lucru privind măsurile care trebuie luate astfel încât pelerinii, dar și ieșenii să poată participa în condiții de siguranță la toate evenimentele care vor avea loc în perioada 7 – 16 octombrie.

Angajații instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne vor acționa integrat pentru a asigura măsurile de ordine publică atât în zona Catedralei Mitropolitane, cât și în celelalte zone ale municipiului Iași.

Sambata se deschide seria evenimentelor dedicate Hramului Sf. Parascheva dupa urmatorul program.

6.00: Citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva
6.30: Plecarea în procesiune cu cinstitele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Va participa IPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei
7.00: Așezarea sfintelor moaşte, spre închinare, în baldachinul de pe platoul din faţa Căminului preoțesc ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”
7.00-7.30: Sfinţirea apei (Aghiasma mică) – lângă corpul C1 al Centrului eparhial
7.00-11.30: Miezonoptica, Utrenia, Sfânta Liturghie și Acatistul Sfântului Ierarh Andrei Criteanul (în Catedrala Mitropolitană)
16.00-18.00: Vecernia, Litia și Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva (în Catedrala Mitropolitană)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *