Primele arestări făcute în Rusia după atentatul de la Moscova. Unde au fost prinși o parte dintre presupușii atacatori

Kremlinul a anunţat sâmbătă arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor „patru” atacatori, după atacul armat de vineri de la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Între timp, anchetatorii au anunţat că bilanţul victimelor a crescut la 93 de morţi, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Directorul FSB (serviciul rus de securitate – n.r.), (Alexander) Bortnikov, l-a informat pe (preşedintele Vladimir) Putin despre arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor patru terorişti implicaţi direct în atac”, a precizat preşedinţia pentru agenţiile de presă ruse.

Anterior, parlamentarul Alexander Kinştein a anunţat pe Telegram că două persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal de la periferia Moscovei au fost reţinute în regiunea rusă Briansk după o urmărire cu maşina. Alţi suspecţi au fugit pe jos într-o pădure din apropiere, a adăugat el.

Bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în camuflaj au deschis focul vineri cu arme automate asupra participanţilor la un concert la periferia Moscovei. Atacul a fost revendicat de militanţii grupării jihadiste Statul Islamic.

Conform celui mai recent bilanţ oferit de Comitetul de Anchetă din Rusia, 93 de persoane au murit în urma atacului. Anchetatorii au precizat că acestea sunt date preliminare şi au atras atenţia că este de aşteptat ca numărul victimelor să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *