Prime Kapital finalizează demolarea la Silk District și avansează cu lucrările de construcție pentru faza 1

poza demolare 1

Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator imobiliar, finalizează astăzi procesul de demolare al clădirilor de pe fosta platforma industrială Teba prin demolarea celei mai înalte construcții.

Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapita: “Astăzi, cea mai înaltă clădire de pe teren a fost demolată prin implozie și considerăm finalizate lucrările de demolare. Majoritatea materialelor rezultate în procesul de demolare vor fi  reutilizate, în conformitate cu scopul nostru de a construi proiecte sustenabile. Prin Silk District, reabilităm o fostă platformă industrială aflată în paragină, localizată foarte aproape de centrul orașului şi o redăm comunităţii”.

Silk District este un proiect imobiliar de amploare ce aduce în Iași un concept integrat, de tip mixed-use, un model de dezvoltare urbană sustenabilă, cu beneficii extinse asupra comunității ieșene. Localizat aproape de centrul orașului și deservit de o infrastructură foarte bună și de conexiuni la toate cartierele orașului prin rețeaua de transport urban, le va permite ieșenilor să se deplaseze ușor către punctele de interes ale Iașului și să își folosească mai puțin mașinile.

Prin încorporarea de funcții multiple, complementare, proiectul Silk District își propune să dezvolte o comunitate ce le va permite cetățenilor să integreze viata personală cu cea profesională și cu cea socială, promovând astfel echilibrul. Silk District va oferi ieşenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, unități de depozitare subterane pentru rezidenți, săli de fitness, grădiniţă. Proiectul introduce, de asemenea, structuri de parcare integrate pe mai multe niveluri care vor oferi acces direct la apartamente, servind în același timp ca o caracteristică de design dinamic și asigurând un cartier fără mașini.


Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital: “Faza 1 a componentei rezidențiale este deja în construcție și estimăm că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022, în timp ce construcția fazei 2 va fi demarată la începutul anului viitor. În ceea ce privește birourile, ne propunem să începem construcția fazei 1 la începutul anului viitor și să finalizăm la sfârșitul anului 2023. Astfel, spre final de 2023, odată cu prima fază de birouri vom vedea finalizate aproximativ 700 de apartamente, lucrări majore de infrastructură împreună cu vaste spații verzi și de petrecere a timpului liber, având totodată aproximativ 700 de apartamente în construcție în următorele faze”.

Zonele office vor fi conectate prin zone pietonale cu zonele rezidenţiale, comerciale, și astfel va fi asigurat accesul facil la restaurante, terase, parcuri, clinici și grădiniță etc. Prin implementarea de spații pietonale și destinații comerciale și de agrement, proiectul va reduce traficul și poluarea.

Concomitent cu dezvoltarea unui nou cartier de tip mixed-use din Iași, Silk District va contribui și la reamenajarea spațiilor publice din vecinătatea proiectului prin recondiționarea intersecției Calea Chișinăului cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, precum și prin extinderea Bulevardul Tudor Vladimirescu. Aceste lucrări vor reprezenta un beneficiu direct pentru toți ieșenii și vor contribui la continua dezvoltarea a orașului.