Primarul Viziteu vrea suspendarea Regulamentului spatiilor verzi. Viceprimar Ghinghes: „Ii rog pe colegii consilieri sa nu fie partasi la masacrul pe care il planuieste ocupantul scanului de primar”

La ședința Consiliului Local care va avea loc miercuri, 31 mai, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu propune consilierilor locali un proiect care să suspende pe o perioadă de doi ani aplicarea întregului regulament al întreținerii și dezvoltării spațiilor verzi din municipiul Bacău (REGISVER), aprobat de același for deliberativ cu doar patru luni în urmă.

Dacă propunerea va întruni votul majorității și proiectul primarului va fi adoptat, municipiul Bacău nu va mai avea nicio regulă în privința gestionării spațiilor verzi, iar măsurile și mecanismele pe care cetățenii și societatea civilă le aveau la dispoziție nu vor mai exista. Printre acestea se numără procedura de adoptare a spațiilor verzi din jurul blocurilor de către asociațiile de proprietari, cetățeni sau societăți comerciale, ghidul de toaletare a arborilor preluat de la Asociația Peisagiștilor, comisia locală pentru spații verzi (care cuprinde urbaniști, peisagiști și reprezentanți ai societății civile), regimul de protecție pentru arborii cu valoare estetică sau istorică, dar și procedurile standardizate pe care cetățenii le au acum la dispoziție pentru solicitarea intervențiilor la arborii din oraș.

Suspendarea tuturor regulilor pentru 2 ani este o invitație clară la hăcuirea verdelui urban din partea acestui drujbar al Bacăului! După cum se vede, Viziteu nu vrea reguli, lui îi place haosul, obscuritatea și pare că urmarește satisfacerea altor interese decât cele publice. Nu credeam că în mandatul primarului Viziteu va fi nevoie să păzim la propriu spațiile verzi din oraș, dar uite că trebuie să o facem și pe asta. Îi rog pe colegii consilieri să nu fie părtași la masacrul pe care îl plănuiește ocupantul scanului de primar.” a precizat Cristian Ghinghes – viceprimar al Mun. Bacau

Conform hotărârii privind aprobarea REGISVER, Consiliul Local a obligat executivul primăriei să nu mai încheie contracte de închiriere sau de concesionare pentru ridicarea ori extinderea de construcții pe suprafețele înregistrate în Registrul spațiilor verzi și să inițieze în 30 de zile cele 3 proiecte prioritare pentru reabilitarea și extinderea spațiilor verzi din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană.

sursa bacaunet.ro

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!