Primarul Miroslavei, nemultumit de alocarea prin Anghel Saligny

miroslava

Primaria Comunei Miroslava a obtinut o finantare de 38 milioane lei in vederea extinderii retelei de canalizare. Fondurile sunt asigurate prin Programul Național de Investitii „Anghel Saligny”, un sprijin prin care comunitatile din mediul rural vor putea avea acces la utilitati. Totusi, un singur proiect a fost aprobat de catre Ministerul Dezvoltarii iar primarul Dan Nita este nemultumit ca alte 2 proiecte nu au fost finantate.

Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost depusă în noiembrie 2021. Conform proiectului, lucrările se vor desfășura în satele Găureni, Miroslava, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului și Vorovești, urmând a fi realizate în 24 de luni.

Am avut trei proiecte depuse pe Anghel Saligny, pentru canalizare, un proiect în valoare de 38 de milioane de lei, astfaltare pentru 22 de kilometri și construirea unui pod peste râul Bahlui. Am primit decât cei  38 de milioane. Unii spun că este un câștig mare pentru primărie dar nu este chiar așa. Din punctul meu de vedere sunt total nemulțumit de suma pe care am primit-o. Suntem în faza de licitație a sumei, a construcției, a canalizarii pentru o parte din localitățile comunei Miroslava”, a spus primarul Dan Nita.

Autoritățile locale spun că acești bani reprezintă doar o parte din întreaga investiție.

Ca să finalizez lucrările îmi mai trebuie încă o sumă pe atât. Gândiți-vă că până acum statul român a repratizat banii, până acum nu am primit niciun leu decât din bugetul propriu sau din fonduri europene. Încercăm să suplimentăm să vedem dacă putem să primim ceva prin PNRR. Noi am făcut proiectul și îl depunem acum la sfârșitul lunii august. Să vedem ce vom primi prin PNRR astfel încât toate localitățile comunei Miroslava să aibă canalizarea în totalitate”, a mai spus primarul.

La final vor fi realizați 31.200 metri de rețea de canalizare gravitațională, 5.353 metri de conducte de refulare și 13 stații de pompare ape uzate.