Primarul este alături de angajații CTP, dar nu și de instigatori

Mihai_CHirica

În cursul dimineții de astăzi, 2 noiembrie, imediat după o ședință de lucru destinată asigurării resurselor de cărbune și gaz metan necesare furnizării agentului termic în această iarnă, primarul Mihai Chirica și viceprimarul Daniel Juravle au fost la sediul Companiei de Transport Public (CTP) SA, unde au discutat cu reprezentanții sindicatelor șoferilor, vatmanilor și personalului de întreținere.

Primarul și viceprimarul au încercat să poarte un dialog rațional inclusiv cu Ioan Gogu, unul dintre instigatorii protestului ilegal care a blocat activitatea de transport public cu autobuzele. Acesta are în acest an trei abateri disciplinare: avertisment pentru nerespectarea regulilor privind schimbarea direcţiei de mers şi încălcarea regulilor şi disciplinei stabilite în exploatarea şi administrarea mijloacelor de transport; reducerea salariului cu 5% pentru coliziune cu un alt autoturism în zona pasajului Nicolina, în urma nerespectării regulilor privind circulaţia; avertisment şi recuperarea franşizei pentru coliziune cu un alt autoturism în Rond Podul de Piatră (în data de 30 octombrie 2021).

„Nu voi participa niciodată la un simulacru de negociere în lipsa oricărui dialog real, rațional și responsabil! Am cerut conducerii CTP sancționarea urgentă a celor responsabili de această manifestare ilegală, evaluarea pagubelor produse cetățenilor și companiei și recuperarea daunelor de la cei care au încălcat Codul Muncii și contractul colectiv de muncă! Sunt alături de angajații onești ai CTP, știu că trăiesc vremuri grele, la fel ca majoritatea românilor, și susțin orice demers care le poate ridica nivelul de trai! Însă la acest rezultat trebuie să ajungem împreună, prin dialog corect și rațional, și în limitele posibilităților pe care le avem!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica a prezentat cu cifre și argumente situația complicată cu care se confruntă Municipiul Iași, în condițiile scumpirii explozive a combustibililor și nu numai și ale necesității urgente de a asigura încălzirea orașului, precum și celelalte servicii publice esențiale.

În context, edilul-șef a cerut conducerii CTP să ia măsuri pentru a face rezerve de combustibili și să eficientizeze activitatea de transport public, astfel încât orice sumă economisită să fie folosită pentru creșterea veniturilor șoferilor, vatmanilor și personalului de întreținere. De altfel, conducerea CTP și reprezentanții legali ai sindicatelor din cadrul companiei poartă negocieri aplicate de mai multe săptămâni pentru creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.