Primarul din Kiev anunta o noapte grea pentru capitala Ucrainei

kiev

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că trupele ruse sunt „foarte aproape de capitală” și a prezis „o noapte grea” pentru oraș.

„Situația de acum este amenințătoare pentru Kiev, fără exagerare. Noaptea și dimineața vor fi dificile”, a spus Klitschko în adresa postată vineri pe canalul său Telegram.

„Trupele ruse sunt foarte aproape de capitală. Grupurile de sabotaj neutralizează armata și agențiile de aplicare a legii din oraș. Podurile sunt sub protecție și control special în capitală. Echipamente militare și soldați ai Forțelor Armate îi patrulează”, a spus el.

El a adăugat că spitalele din Kiev funcționează în regim de război și a spus că au fost instalate puncte de control la principalele intrări în oraș și în apropierea facilităților strategice din capitală.

„Facem asta pentru a proteja Kievul”, a spus el, adăugând: „Le mulțumesc oamenilor din oraș pentru disponibilitatea lor de a apăra capitala și țara, împreună cu alte unități ale forțelor armate și agențiilor de aplicare a legii”.