Primarul comunei Popesti a adapostit la domiciliul sau 18 persoane surprinse de viscol in masini

A nins cat pentru o iarna intreaga in comuna Popesti. Mai multi soferi au fost surprinsi de taria viscolului in masini. 18 persoane au rămas blocate, aseara, în zece mașini si nu au mai putut inainta din cauza nametilor. Drumul Judetean 282D Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac si DJ 207A: Sinești – Popești au devenit impracticabile iar autoritatile judetene au decis sa le inchida.

Disperati oamenii au sunat la 112 si au cerut sprijin iar primarul comunei Popești a decis sa trimita tractoarele să-i scoata din masini. Astfel, le-a salvat viata oamenilor caci mașinile lăsate în câmp au fost acoperite de zăpada aproape complet. Toate cele 18 persoane au fost adapostite la domiciliul primarului.

„Aseară, a fost coșmar aici. Azi-noapte, am muncit până la ora 02:00 și am scos ultimul om. Și-au lăsat mașinile aici și i-am dus la mine acasă. Foarte speriați erau… Săracii sunau la 112, combustibil nu mai aveau erau, – 14 grade, foarte greu” a declarat Vasile Lupu, Primarul comunei Popesti, pentru Pro TV.

Dupa ore intregi de interventie, s-a reluat circulatia astazi pe DJ 282D Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac. Dupa amiaza se actiona cu o freza pe DJ 207A Sinești – Popești, ca sa fie deblocat drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *