Primarul comunei Oțeleni face recurs dupa ce a fost declarat incompatibil

felician gheraescu

Primarul comunei Oteleni si-a pierdut mandatul in fata judecatorilor. Felician Gheraescu a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate pentru ca nu ar fi renuntat la functia de consilier local in momentul in care a preluat mandatul de primar. Desi a contestat in instanta ordinul dat de Prefect privind incetarea de drept a mandatului inainte de termen, actiunea a fost respinsa.

Postul de primar la comuna Oțeleni pare a fi blestemat. În urmă cu câțiva ani, Ciprian Aiojoaiei și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări penale. Astfel, mandatul a fost preluat de  Felician Gheraescu în octombrie 2016. În 2019, Agenția Națională de Integritate a transmis printr-un comunicat că primarul interimar este în incompatibilitate întrucât atunci când a preluat mandatul nu ar fi renunțat la funcția de consilier.

Prin Ordinul prefectului în instanță, ieri am avut termen. Mi-a respins în primă instanță. Urmează recursul. Mai avem și o cale extraordinară, de suspendare a efectelor ordinului dar se ocupă o casă de avocatură de relația cu instanța. S-a întrerupt mandatul undeva la jumătate și nu am reușit să duc la bun sfârșit proiectele pe care mi le-am propus pe perioada asta de mandat. Mai sunt doi ani de mandat. Nu știu ceilalți dacă vor duce cu aceeași sârguință proiectele la implementare. Urmează o perioadă destul de importantă Anghel Saligny, PNRR. În acești doi ani nu am avut linii de finanțare”, a declarat Felician Gherăescu, primar com. Oțeleni.

Pe de altă prefectul Bogdan Cojocaru a declarat că au fost aplicate dispozițiile legale.

„În urma comunicărilor în scris și cu reprezentanții ANI, Prefetura a pus în aplicare decizia definitivă primită de la instanță, în sensul că am cerut puncte de vedere de la MAI, Ministerul Dezvoltării. După ce ni s-au comunicat aceste puncte de vedere a fost semnat ordinul pentru încetarea mandatului înainte de termen. Era dreptul domnului primar să conteste acest ordin”, a spus Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Conform raportului, Felician Gherăescu participase la ședința Consiliului Local în urma căreia fusese desemnat primar interimar, votându-se pe el însuși, fapt prin care acesta a încălcat legea.

Pe mine m-a sancționat pentru calitatea de primar dar perioada cât am fost evaluat am fost pentru caltiatea de consilier. Eu nu mai sunt consilier local acum dar acum s-au aruncat ca vulturii lamandatul acesta de primar. Asta este. Voi încerca să mă apăr pe toate căile. Dacă îmi voi găsi dreptatea, dacă nu mă resemnez”, a mai spus primarul.

Atribuțiile de primar vor fi exercitate de Ioan Benchea, viceprimarul comunei.