Primarul Botoșaniului își asumă menținerea activității în hala de carne

1200x630

Administraţia locală din Botoşani îşi va asuma menţinerea activităţii în hala de carne din Piaţa Centrală a municipiului reşedinţă, în ciuda eventualelor amenzi care ar putea fi aplicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, a declarat, joi, primarul Cosmin Andrei.

El a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută în Piaţa Centrală, că hala de carne funcţionează în aceleaşi condiţii ca supermarketurile, care, deşi sunt spaţii închise, au dreptul de a-şi desfăşura activitatea comercială.

„Ne vom asuma probabil cu hala de carne, chiar dacă ne vor da amenzi, pentru că acolo chiar nu văd nicio diferenţă între un complex comercial cum cele cu capital străin, la care face referire în permanenţă comercianţii şi cetăţenii, şi hala de carne pe care o avem, cu tejghele şi tarabe, fără a fi încadrată literalmente într-o piaţă agro-alimentară sau una mixtă. (…) La Hala de carne vom desfăşura comerţ, pentru că este un centru comercial. Avem spaţii care sunt în proprietate privată ale agenţilor economici şi care au dreptul să ajungă la acele spaţii. Trebuie să le asigurăm un drept de servitute, chiar dacă suntem proprietari pe acea incintă pe care o califică drept piaţă”, a afirmat Andrei.

Pieţele din municipiul Botoşani sunt administrate de societatea comercială Urban Serv SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Local.