Primarul Bacăului o susține pe Elena Lasconi pentru președinția USR

Lucian Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău, a anunțat duminică, printr-o postare pe Facebook, că o susține pe Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, pentru a fi aleasă președinte al Uniunii Salvați România (USR). Stanciu-Viziteu a apreciat decizia Elenei Lasconi de a-și asuma și candidatura la alegerile prezidențiale.

“Dragi prieteni, Elena Lasconi a spus Da! Elena a hotărât să-și asume atât candidatura la președinția partidului, cât și candidatura la alegerile prezidențiale. Nu a fost o decizie ușoară, va avea cu siguranță multe de înfruntat. De asta are toată aprecierea și susținerea mea”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu. El a subliniat că Elena Lasconi are energia și dorința de a reconstrui partidul, legitimitatea votului și notorietatea necesară pentru a începe campania cu motoarele turate, conform Desteptarea.

Primarul Bacăului a recunoscut că USR se află într-o situație “extrem de complicată”, dar a exprimat încrederea că partidul va reuși să treacă peste aceste momente dificile. “Urmează săptămâni și luni de foc. Nu ne va fi ușor, situația este extrem de complicată și o știe fiecare dintre noi. Dar fix pentru astfel de momente am intrat în politică!”, a adăugat Stanciu-Viziteu.

Elena Lasconi a confirmat duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că a decis să își depună candidatura pentru președinția USR.

Președintele demisionar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat marți convocarea Congresului partidului pentru data de 29 iunie, la București, pentru alegerea unui nou Birou Național și a unui președinte al formațiunii. Drulă și-a asumat rezultatele slabe obținute de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, anunțând că va demisiona din funcția de președinte al USR.

Conform Statutului USR, președintele partidului are atribuția de a convoca Congresul, iar alegerea Biroului Național și a președintelui se face prin votul delegaților la Congres, respectiv online de către toți membrii USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *