Primărița-preoteasă, suspectată că ar fi furat banii de ajutoare sociale și i-a jucat la păcănele. Polițiștii au făcut percheziții la Primărie

pacanele

Polițiștii și procurorii maramureșeni au făcut, duminică, percheziții și au audiat persoane într-un dosar de delapidare și abuz în serviciu, în care sunt cercetați funcționari de la o instituție publică din comuna Șieu. Aceștia sunt acuzați că și-ar fi însușit suma de 90.000 de lei din bani publici. Vizată de percheziții a fost și primărița comunei, Irina Iusco, care este și preoteasă în același timp. Ea a precizat pe pagina ei de Facebook că la percheziții nu s-a descoperit nimic.

„În urma unei reclamații, ieri (duminică-n.r.) am avut percheziție la domiciliu meu, de unde nu s-a ridicat nimic incriminator (pentru că nu există). Ulterior s-a făcut percheziție în primărie, unde s-au ridicat unele documente, urmând să se facă cercetări”, a scris edilul, pe rețeaua de socializare.

Anchetatorii o suspectează, însă, că ar fi furat banii unor beneficiari de ajutoare sociale, semnând fals statele de plată și spunându-le benficiarilor reali că nu le-au putut primi pentru că nu îndeplineau condițiile, potrivit unor informații obținute de G4Media.