Primarii isi cer drepturile, guvernantii la colt

primari

Un număr de 31 de primari din țară au semnat zilele trecute o adresă trimisă premierului Viorica Dăncilă. Primarii reproseaza Guvernului Dăncilă  faptul că banii promiși autorităților locale în toamna anului trecut nu se regăsesc în proiectul de buget pe 2019.

Astazi, la Bucuresti, edilii din Asociatia Municipiilor din Romania au fost primiti de premierul Viorica Dăncilă și de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la ora 15.00. Guvernul și-a dus în cap primarii din toată țara după ce aceștia au constatat că proiectul de buget pe 2019 nu respectă înțelegerea avută anul trecut cu Executivul PSD-ALDE. Edilii spun că solicitările lor au fost complet ignorate. Primarul Mihai Chirica l-a delegat pe viceprimarul Gabriel Harabagiu la aceasta intalnire din capitala.

“L-am imputernicit pe domnul Harabagiu sa ma reprezinte pentru luarea unor decizii pe care le-am discutat telefonic cu domnul primar Lungu, cu domnul Negoita chiar cu doamna primar Firea si toti avem un punct de vedere comun, in sensul ca nu putem accepta sa transformam municipiile intr-un factor de regres in dezvoltarea acestei tari ba dimpotriva, aici se concentreaza economia unui stat. Prin urmare este gresita abordarea pe care a avut-o Guvernul. Speram sa transformam acest deficit de finantare intr-un lucru pozitiv pentru municipiile pe care le reprezentam”, a completat Mihai Chirica.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat astazi că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii structurilor asociative la nivel local, menţionând că deficitul va fi ‘undeva la 2,55%’.