Primaria vrea un sediu nou si sa transforme mai multe strazi centrale in zone pietonale

Sediul actual al Primariei va fi mutat. Edilul Mihai Chirica a declarat intr-o conferinta de presa ca s-a luat in calcul mutarea activitatii administrative intr-un alt sediu care ar urma sa fie construit din fonduri proprii. De asemenea, primarul a declarat ca si zona pietonala va fi extinsa, astfel mai multe strazi vor fi inchise circulatiei rutiere.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iasi: „Tot din fonduri proprii incepem faza de proiectare si executie pentru viitorul sediu administrativ, cel care l-am trecut prin Consiliul Local si PUZ și studiu de fezabilitate. In felul acesta, usor – usor, in cativa ani de zile, sa putem sa ne relocam din activitatea administrativa intr-un sediu nou. Asta inseamna ca mare parte din cladirile care nu sunt monument dispar, se demoleaza, devine o curte foarte mare, o parcare subterana”.

Daca va fi construit un nou sediu, se modifica si traficul de pe Bulevardul Stefan cel Mare. Practic, zona se transforma in pietonal.

„Se face legatura pietonala intre bulevardul Stefan cel Mare si Agatha Barsescu din spate. Agatha Barsescu se inchide in totalitate, se inchide inelul de circulatie pietonala cu strada I.C. Brătianu, pana la strada Horia in momentul de fata. Si in felul acesta largim toata zona pietonala spre zona Cuza Voda, urmand sa luam si alte decizii la momentul la care va fi necesar”, a adaugat Mihai Chirica.

Din punct de vedere arhitectural, noul sediu al primăriei va fi prevăzut cu pereți de sticlă, conform dorinței municipalității ieșene. Primele detalii au fost prezentate în anul 2019, când a fost eliberat și certificatul de urbanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *