Primaria sustine ca a redus la jumatate poluarea

poluare

In cursul anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, depășirile valorilor limită ale particulelor în suspensie (PM10) au scăzut aproape la jumătate.

La stația IS 1 – Podul de Piatră, cea mai poluată zonă din oraș la acest capitol, pentru perioadele de referință menționate, numărul depășirilor valorii limită a PM10 a fost de 54 în 2019 față de 105 anul precedent, adică un procent comparativ de 51,43%. O situație asemănătoare a fost înregistrată și la stația IS 2 – Decebal – Cantemir: 32 de depășiri în 2019 față de 60 în 2018, respectiv 53,33%.

Cumulând măsurătorile la cele două stații rezultă un nivel al depășirilor de 52,12% în 2019 față de 2018, ceea ce înseamnă că poluarea a scăzut aproape la jumătate, anunta primaria.

Municipalitatea sustine ca, printre masurile luate pentru combaterea poluarii s-au regasit investițiile în utilaje ecologice la Salubris SA și celelalte companii subordonate, campaniile susținute de plantări de arbori, arbuști, flori și gazon, de modernizare a spațiilor verzi și de creare de altele noi, măsurile privind respectarea condiţiilor de protecţia mediului în timpul executării lucrărilor de construcţii, achiziționarea de 100 de autobuze noi, modernizarea continuă din fonduri europene a sistemului centralizat de producere a agentului termic.