Primaria Sinesti aloca 200.000 euro pentru echipamente de invatamant on line

tablete-si-laptopuri-donate-de-romanii-din-germania-unor-copii-din-judet-prin-intermediul-bisericii-q4X

Primaria din Sinesti a scos la licitatie un proiect de achizitie de tablete scolare si alte echipamente necesare desfasurarii activitatii didactice on-line. Valoarea proiectului este de 1,04 milioane de lei iar contractul a fost impartit in 7 loturi.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta facilitarea accesului la procesul de invatamant în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 prin dotarea scolilor din comuna SINESTI cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informatiei de tipul tabletelor scolare, inclusiv abonament internet pe o perioada de 24 luni, precum si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfasurarii activitatii didactice în mediul on-line în bune conditii în anul scolar 2020-2021.

Proiectul vizeaza crearea premiselor tehnice de functionare a procesului de invatamant in situatia in care o parte din elevi sau toti trebuie sa urmareasca desfasurarea orelor de acasa. De asemenea, proiectul contribuie la indicatorul de rezultat al programului: nr. utilizatori de servicii si aplicatii digitale prin dotarea claselor din unitatea/unitatile de învatamânt preuniversitar cu echipamente/dispozitive IT performante.

Totodata, proiectul are drept scop contributia la cresterea rezilientei sistemelor de învatamânt – sisteme care sa fie mai flexibile, complet dedicate tuturor elevilor, sisteme care educa printr-o varietate de modalitati/metode si tehnologii care sa fie mai bine echipate pentru a face fata unor posibile crize.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Achizitia de echipamente mobile IT pentru un numar de 469 elevi din învaþamântul preuniversitar de stat din comuna SINESTI in vederea participarii la cursuri on-line.

2. Dotarea a 36 clase din comuna SINESTI cu echipamente/dispozitive IT pentru a putea participa la cursuri on-line.

3. Achizitia de echipamente mobile IT pentru 52 profesori din învaþamântul preuniversitar de stat din comuna SINESTI pentru putea participa la cursuri on-line.

4. Sprijinirea a 521 utilizatori de servicii si aplicaþii digitale din comuna SINESTI care utilizeaza instrumente OER in vederea asigurarii sustenabilitatii sistemului de educatie al regiunii vizate de proiect. Astfel, proiectul va cuprinde 7 loturi de furnizare produse si anume: Lot 1 – Furnizare tablete – 469 buc– valoare estimata 566.764,82 lei fara TVA Lot 2 – Furnizare laptop-uri – 52 buc. – valoare estimata 158.457,11 lei fara TVA Lot 3 – Furnizare table interactive- 18 buc. – valoare estimata 146.244,10 lei fara TVA Lot 4 – Furnizare proiectoare – 36 buc. – valoare estimata 73.158,05 lei fara TVA Lot 5 – Furnizare camere web conferinta – 36 buc. – valoare estimata 73.104,20 lei fara TVA Lot 6 – Furnizare ecrane proiectie suport perete – 16 buc. – valoare estimata 13.057,07 lei fara TVA Lot 7 – Furnizare routere wireless – 20 buc. – valoare estimata 12.191,09 lei fara TVA Valoarea totala estimata a achizitiei pentru toate loturile este de 1.042.976,44 *Valoarea estimata cuprinde si taxa de timbru verde aferenta fiecarui echipament.